Visas på

Visum till Vietnam från Sverige

Visum till Vietnam från Sverige
iVisa | Uppdaterat den Mar 04, 2019

Behöver man visum för att resa till Vietnam som svensk medborgare? Ja, om du tänkt stanna i Vietnam längre än 15 dagar eller saknar utresebiljett. Om du däremot bara kommer vara i landet någon enstaka dag och har bokat utresebiljett behöver du inte visum under din vistelse i landet. Om du saknar utresebiljett från landet behöver du alltid visum, även om du bara tänkt stanna i landet någon dag. Om du har ett icke-nordiskt pass (någon annan nationalitet än svensk, norsk, dansk och finsk) behöver du alltid visum för att resa till Vietnam.

Vietnam

Hur ansöker jag om visum till Vietnam från Sverige?

I Sverige kan du ansöka om visum både via ambassaden och online via iVisa. Du kan även ansöka om visum direkt vid ankomsten till Vietnam.

Du ansöker genom att fylla i ett visumansökningsformulär.

När du ansöker om e-visum online fyller du i följande information:

  • E-postadress.

  • Ankomstdatum till Vietnam.

  • Avresedatum från Vietnam.

  • Telefonnummer.

  • Förnamn och mellannamn.

  • Efternamn.

  • Nationalitet.

  • Födelsedatum.

  • Juridiskt kön.

  • Passnummer.

  • Datum när passet upphör att gälla.

  • Typ av visum du vill ansöka om.

  • Ankomstplats i Vietnam.

Om du vill ansöka om traditionellt visum via Vietnams ambassad i Stockholm kan du vända dig direkt till ambassaden. Du behöver ofta boka tid i förväg om du vill ordna visum hos dem. Deras öppettider kan även förändras plötsligt, vilket innebär att det alltid är bäst att du kontaktar dem innan du går dit för att se om de har öppet och om de har möjlighet att hjälpa dig vid den specifika tidpunkten. Du hittar dem här:

Adress:

Vietnamesiska Ambassaden i Stockholm – Sverige Vietnamese Embassy in Stockholm, Sweden Örby Slottsväg 26 125 71 Älvsjö, Sverige

Telefon:

+46 (0) 8 556 210 70 +46 (0) 8 556 210 71

Faxnummer:

+46 (0) 8 556 210 80

E-postadress:

info@vietnamemb.se

Officiell hemsida:

www.vietnamemb.se

Vad behövs för att kunna ansöka om visum till Vietnam?

  • Ett giltigt pass. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter utresan från Vietnam. Det ska även finnas minst två tomma sidor i passet, och sidorna måste vara placerade bredvid varandra.
  • Ett passfoto. Fotot får max vara 6 månader gammalt och i svartvitt eller färg.
  • En ifylld ansökningsblankett.
  • Betald ansökningsavgift. Ansökningsavgiften betalas med antingen kreditkort, betalkort eller Paypal.

Information om e-visumet till Vietnam

  • E-visumet är giltigt för en gränspassage.
  • E-visumet är giltigt i 30 dagar, räknat från det ankomstdatumet som har ansökts ifrån.
  • Resenärer som reser med e-visum bör stanna i Vietnam max så länge som visumet är giltigt.
  • Om en resenär vill stanna längre än visumets giltighetstid måste hen ansöka om ett nytt visum eller annat motsvarande dokument, och få detta godkänt. Om ansökan skulle avslås måste personen lämna landet.
  • Resenärer som besöker Vietnam måste ha ett pass som är giltigt minst 6 månader beräknat från ankomstdatumet.
  • I passet måste det finnas minst två tomma sidor, för att kunna få visumstämplar och liknande i Vietnam.
Dela denna artikel på
Need Help?