iVisa.com

Ansök om GBAO-e-visum till Tadjikistan online nu

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Max Stay Visumets giltighetstid Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 50.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Max Stay 45 days
Visa Expires 90 dagar från idag
Processing Time 24 hours
Apply Now
eVisum GBAO
Visa Cost USD 70.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Max Stay 45 days
Visa Expires 90 dagar från idag
Processing Time 24 hours
Apply Now

How to Apply: eVisum GBAO

Fill out online application

Genomför vår enkla onlinesansökan och betala med kreditkort eller PayPal

Receive document via email

No need to deal with the embassy. We do it for you so you don't lose valuable time

Enter destination

Visa ditt pass och det dokument du vi skickat till dig när du anländer

Apply Now

Learn More: eVisum GBAO

I januari 2016 införde Tadjikistan e-visum vilket ger tillfälliga besökare möjligheten att enkelt ansöka om visum. Dessa e-visum gör det möjligt för utländska medborgare som vill besöka landet som turister eller i affärer att ansöka via nätet och sedan få sitt visum utan att behöva besöka konsulatet. De behöver inte längre hantera långa köer vid Tadjikistans konsulat eller vid gränsen.

GBAO-e-visumet är ett officiellt dokument som tillåter resa in i, och inom, Tadjikistan och till de självständiga regionerna Gorno-Badakhashan för vilka det krävs ett särskilt godkännande utöver det normala e-visumet till Tadjikistan. Du kan ansöka om GBAO-e-visum om du för närvarande inte befinner dig i landet. Sökande kommer få sina e-visum via e-post efter att de uppgett nödvändig information i ansökningsformuläret och därefter genomfört betalningen.

Använd vår Visumkalkylator

Calculate Visa Cost Before Applying

Våra kunder har fantastiska saker att säga om oss

Frequently Asked Questions

Det ger resenärer möjlighet att resa till GBAO-regionen eftersom denna kräver ett separat tillstånd/visum. GBAO är den självständiga Gorno-Badakhshan-regionen i östra Tadjikistan.

Vi behöver följande för att kunna hantera din ansökan:

  • Ditt pass inskannat i PDF, JPEG, GIF, BMP eller PNG-format.
  • Ett kredit/bankkort eller Paypal-konto

Kostnaden för att GBAO-visum till Tadjikistan är 70 USD. Dessutom tillkommer en hanteringsavgift på 20 USD för standardhantering. Vid snabbhantering och extra snabb hantering är avgiften 50 USD respektive 70 USD.

Det beror på vilken hanteringstid du väljer. Vi erbjuder tre alternativ:

  1. Standardhantering: 1 arbetsdag
  2. Snabbhantering: 2 timmar.
  3. Extra snabb hantering: 15 minuter

GBAO-e-visumet till Tadjikistan är giltigt i 90 dagar efter att det utfärdats. Detta betyder att du måste anlända till Tadjikistan inom 90 dagar. Det gäller för en enda inresa och tillåter en maximal vistelse på 45 dagar.

Den sökandes pass måste ha minst 6 månaders giltighetstid från ankomstdatumet och dessutom ha minst en blank sida.

Alla regioner ingår i GBAO-e-visumet MED UNDANTAG AV Lake Sarez-regionen som kräver sitt eget tillstånd. Detta kan hämtas hos the Committee for Emergency Situations på Lohuti Street i Duhanbe.

Den enda skillnaden mellan de två är att GBAO-e-visumet, förutom att ge dig tillåtelse att resa in i Tadjikistan, ger dig tillåtelse att resa in i GBAO-regionen

Efter att det utfärdats måste du använda ditt GBAO-e-visum för inresa i landet inom 3 månader. I andra fall betraktas det som ogiltigt.

Ja. Du måste anlända till Gorno-Badakhshan-regionen (GBAO) den dag som står angiven i ditt visum.

Ja. Alla resenärer måste ansöka om e-visum även om de är minderåriga.

GBAO-e-visumet tillåter bara en enda inresa.

Medborgare från vissa utvalda länder kan ansöka om GBAO-e-visum till Tadjikistan under förutsättning att de uppfyller vissa kriterium. Skrolla upp till toppen av sidan för att se vilka krav som gäller för ditt hemland.

Vill du expandera till Tadjikistan eller tänker du samarbeta med ett av landets företag? Så länge du följer Tadjikistans affärsetikett kan detta faktiskt vara möjligt. Oavsett om du är intresserad av samarbete med ett utländskt land så behöver du göra en ansträngning för att lära dig mer om deras kultur och tradition. Du kommer, trots allt, att vara en gäst var du än beger dig och eftersom du får den respekt som du förtjänar så bör du också återgälda den. Det är en av hemligheterna bakom ett framgångsrikt samarbete med utländska företag. Det är ingen skillnad med Tadjikistan. Det finns regler som du måste komma ihåg medan du är på plats och samarbetar med dess tjänstemän. Du vill inte förolämpa någon genom att göra någonting som anses vara opassande även om det är helt normalt i den kultur som du kommer från. Med tanke på detta kan du läsa vidare här nedan om några av de vanligaste beteendena i Tadjikistans affärsetikett. Att boka ett möte med ett av landets företag är ofta enkelt även om du behöver vara ganska tålmodig. Du kommer kanske inte få svar så snabbt som du skulle önska men det är inte utan anledning. Företagets högste chef kan vara ute från kontoret eller på affärsresa. När du väl fått ditt svar är detta allt som oftast positivt. Att ta sig till Tadjikistan kan däremot vara besvärligare beroende på varifrån du flyger. Oavsett vilken flygplats du utgår ifrån så kommer du med största sannolikhet att mellanlanda i Istanbul. Nästan alla flyg som går till Tadjikistan passerar nämligen via Turkiet. När du väl kommit till landet behöver du hyra en bil för att kunna resa runt. I alla fall om dina samarbetspartners finns utanför huvudstaden Dushanbe. Bilresor är dessutom det enklaste färdsättet i samband med affärsresor. Du behöver också hyra in en tolk eftersom de flesta inte talar engelska. Inte ens inom företagsvärlden. Människorna i Tadjikistan talar antingen ryska eller tadjik. Du förväntas inte lära dig att tala något av språket, eftersom de kan vara utmanande för de flesta människor, men du bör lära dig några enkla hälsningsfraser och ord som tack och så vidare. Då kommer du göra ett mycket gott första intryck på dina samarbetspartners och de kommer vara mer benägna att lita på dig. Alla affärskontakter i Tadjikistan baseras på tillit och du måste därmed bevisa att du är en person som de kan lita på. Det finns inte många sätt att göra det på men en god början är att alltid hålla vad du lovar. Du måste också vara punktlig och visa att du tänker följa det affärsavtal som du vill skapa. Ett stadigt handslag kommer hjälpa dina partners att avgöra vilken slags person du är. Du behöver bara beslutsam. I grund och botten är det din attityd och ditt sätt att bete dig som säger mycket om dig som person. Visitkort utbyts under det första mötet. Vill du göra ett riktigt gott intryck ska du trycka upp nya visitkort som även har en översättning till ryska eller tadjik. Vilket språk som är lämpligast varierar beroende på vilken region som du kommer resa till. Vissa har ryska som huvudspråk medan andra talar tadjik. Se till att du vet vilken den som använder vilket språk så du inte begår några misstag. När du får visitkorten från den utländska gruppen så se till att du tittar på dem innan du stoppar ner dem i fickan. Du måste visa intresse. När det gäller kläder ska du alltid klä dig klassiskt och konservativt. En kostym och slips duger fint och eftersom klimatet är tempererat kommer du känna dig bekväm även om du behåller kavajen på. Kvinnor måste också klä sig affärsmässigt och inte allt för avslöjande. Om du är kvinna måste du se till att dina kläder täcker axlarna och att din kjol eller klänning räcker ner nedanför ditt knä. Ju mindre urringning desto bättre och se dessutom till att dina kläder inte är för åtsittande. Avslöjande kläder anses vara opassande. Ta en titt i spegeln innan du går till mötet och se efter om du uppfyller alla kraven. Det är vanligt att du blir inbjuden på te. Du ska dock inte förvänta dig att bli serverad te överhuvudtaget. I Tadjikistan bjuder man in folk genom att bjuda på en ”kopp te” men i själva verket kommer du få vodka eller cognac. Du förväntas inte dricka några stora mängder men om du vägrar kan det tas som en förolämpning. Av någon anledning anser man nämligen att det är ett tecken på pålitlighet om du dricker tillsammans med dem. Om du inte dricker i vanliga fall, och inte vill dricka allt för mycket tillsammans med dem, så låt bli att tömma ditt glas. Det är ett artigt sätt att visa att du kan dricka mer. I alla fall inte för stunden. Innan du börjar din resa bör du läsa på lite om landets historia och kultur. Ämnet kan komma upp och du kan bli tillfrågad vad du tycker om din vistelse i landet. Ju mer du vet, desto mer imponerade kommer dina samarbetspartners att bli. Om du kan så bör du verka extra fascinerad av landets historia. Tadzjikerna är ett stolt folk och de tycker om när utlänningar är intresserade av deras kultur och traditioner. Du kan också passa på att lära dig en kort, men populär, dikt på Tadjik vilket kommer göra dem extra imponerade. Det räcker med en enda vers. De tycker om att recitera poesi och om du kan göra det så visar du stor hängivenhet. Landets kultur är ganska enkel att få grepp om men trots detta är det förstås viktigt att göra efterforskningar så att du får en lyckad affärsresa. Det är inte svårt framför allt inte eftersom det idag finns så mycket information att tillgå. Tadjikistan är ett vackert land och du har många valmöjligheter här. Allt du behöver göra är att bevisa för tadzjikerna att du är värd att göra affärer med.

Ett e-visum är ett officiellt dokument som gör det möjligt för dig att resa in i och inom ett specifikt land. E-visum är ett alternativ till visum som utfärdas vid gränskontrollerna eller de pappersvisum som utfärdas efter ett besök på ambassaden/konsulatet. E-visum länkas elektroniskt till resenärens pass.

Våra tjänster börjar med information. Du kan använda ett av våra uppdaterade visumverktyg för att ta reda på om du behöver ett visum. Allt du behöver göra är att berätta var du kommer från och vart du ska ta vägen. Baserat på denna information kan vi sedan berätta hur mycket visumet kostar, antalet inresor, startdatum och ge dig en möjlighet att sätta igång direkt med att exempelvis ansöka direkt via vår webbplats!

Den bästa platsen att hitta denna information är i vårt visumverktyg. Varje land har sina egna regler och visumavgifter. Om du har bråttom kan du även ansöka online. Informationen finns även i ansökningsformuläret.

Det beror på vilket land som utfärdar ditt visum. Många visum som australiensiskt ETA och turkiskt e-visum kan hanteringen ta 15 minuter med snabbhantering. För andra visum, så som exempelvis det indiska turistvisumet, så har det i allmänhet cirka 24 timmar. Den exakta tiden finns på ansökningsformuläret. Vi garanterar dock att din ansökan hos iVisa kommer att hanteras snabbare än någon annanstans på nätet.

Dokumentet måste skrivas ut på ett blankt och vitt A4-papper. Dubbelsidig eller förminskad utskrift godkänns inte.

Vi hjälper dig med ditt resevisum på enklast och snabbast möjliga sätt. Genom de enkla online formulären och vår högklassiga dygnet runt öppna kundtjänst gör vi hela processen snabb och enkel! Vi använder också de bästa teknikerna när det gäller att skydda dina uppgifter och kreditkort.

iVisa erbjuder två typer av visum: Elektroniska visum (e-visum) och traditionella pappersvisum beroende på din destination. Dessutom erbjuder vi även följande tjänster/dokument som krävs i vissa länder: ETA (elektronisk resegodkännande), turistkort, förregistrering för Visum vid ankomsten, Inbjudningar för turister och ambassadregistreringstjänster.

  1. Välj vilket land som du vill ansöka om visum till
  2. Välj vilken typ av visum du vill ha och läs instruktionerna noga
  3. Välj Ansök nu
  4. Fyll i ansökningsformuläret
  5. Betala med Visa, Mastercard eller annat betalkort.
  6. Invänta godkännande via e-post, ladda sedan ner och skriv ut e-visumet från ditt konto.
  7. Visa upp ditt utskrivna e-visum för tjänstemannen vid gränskontrollen.

Notera att vissa länder hanterar visum utan några avgifter. Den största anledningen till att vi hanterar tusentals visum varje månad är att vi besparar dig mycket tid och frustration. Våra tjänster inkluderar en lättanvänd webbplats och ansökningsformulär. Det är mycket enklare att hantera din ansökan via oss framför allt om du gör det via mobilen eller för större grupper. Vi skickar ut alla visum dagen innan avresan. Detta är särskilt användbart för resenärer som köper visum flera månader i förväg. Vi har även en dygnet runt öppen kundtjänst med medarbetare placerade i USA och som talar engelska. Vi godkänner fler olika valutor och vår webbplats kan översättas till över 20 språk. Vi tror att vår avgift är värd din sparade tid och frustration. Notera dock att alla regeringar har sina egna ”gratis” tjänster.

Om du redan har ansökt på vår webbplats kan du logga in på ditt konto för att se din beställning/ansökan. Ett konto skapas automatiskt efter att vi mottagit din betalning. Klicka på länken i bekräftelsemailet för att skapa ett lösenord eller besöka inloggningssidan för att skapa ett nytt lösenord och logga in på kontot. Notera att i de flesta fall kommer ditt visum att levereras via e-post och kan hämtas från ditt konto efter att du loggat in.

Om ditt visum inte godkänns av myndigheterna ger vi dig alla pengarna tillbaka i enlighet med vår godkännandegaranti. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med våra tjänster vänligen kontakta oss vila livechatt och vi kommer därefter återbetala din hanteringsavgift. Om vi gjort fel på din ansökan kommer vi hantera ditt visum igen utan extra kostnad. Vänligen notera att återbetalningar sker till det kreditkort som användes för betalningen.

Om vi inte redan har hanterat ditt visum kan vi göra ändringar utan några problem. Vi kommer undersöka din information på jakt efter fel. Om ditt visum redan har hanterats, alltså att vi redan skickat din ansökan till relevanta myndigheter, kommer bara vissa av dem att tillåta ändringar. Kontakta oss omedelbart (helt via chatt) om du upptäcker ett fel i din ansökan.

Vissa länder kan kräva bevis på vaccination mot gula febern om du anländer från ett land med risk för gula febern-smitta. Du kan läsa mer om det här: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Det är den resandes eget ansvar att kontrollera dessa uppgifter innan de reser till det valda landet.

För att ladda ner ditt kvitto logga in på ditt konto och ladda ner det därifrån.

Du kan skriva ut ett nytt visum från ditt e-postkonto. Alternativt kan du hämta och skriva ut ditt e-visum via ditt iVisakonto.

Ja. iVisas system kommer inte spara din kreditkortsinformation efter att transaktionen är genomförd.

Alla visum ger resenären rätt att resa till landets gränskontroll. Det slutgiltiga avgörandet ligger hos den tjänsteman som arbetar i gränskontrollen.

Om din visumansökan inte har skickats för hantering så kommer du få en fullständig återbetalning. Men, om din ansökan redan har skickats kan vi inte ge dig några pengar tillbaka.

Leveranstider inkluderas inte i hanteringstiden. Hanteringstid är den tid som åtgår från det att vi mottagit din ansökan och fram till att den är godkänd. De flesta av våra visum (e-visum) skickas via e-post så leveranstid är i dessa fall inte aktuell.

Nej. Vi är inte knutna till några myndigheter. Vi är ett privat företag som specialiserar sig på att hantera visum för personer över hela världen.

Tyvärr kan vi inte göra detta eftersom myndigheterna inte informerar oss om anledningen till besluten.

Om ditt visum inte godkänts så rekommenderar vi att du kontaktar närmsta ambassad/konsulat för mer information om vilka alternativ du kan välja mellan.

Vi godkänner betalningar via Visa, MasterCard, American Express och Paypal.

Alla medborgare från dessa territorium och som ansöker via vår webbplats kommer få sin ansökan hanterad med den nationalitet/medborgarskap som anges i deras pass. Exempelvis kommer en resande från Puerto Rico att få sin ansökan som hanterad som om han vore amerikansk medborgare. Detta gäller inte resande från BOTC (Medborgare i brittiska utländska territorium) enligt British Overseas Territories Act från 2002.

Need Help?