Visumkrav för Laos

Ett visum krävs. Vi kan hjälpa dig att hantera dokumentet.

Visumtyp Visumkostnad Hanteringsavgift Antal inresor Hanteringstid
Turist-e-Visum
Visumkostnad USD 48.13
Service Fee USD 30.00
Antal inresor Enda
Hanteringstid 72 timmar
Ansök Nu

Hur man ansöker: Turist-e-Visum

Fyll i onlineregistreringen
Fyll i onlineregistreringen

Genomför vår enkla onlinesansökan och betala med kreditkort eller PayPal

Få dokument via e-post
Få dokument via e-post

Du behöver inte kontakta ambassaden. Vi sköter det så du inte förlorar värdefull tid.

Ange destination
Ange destination

Skicka ditt pass och det Dokument vi levererade vid ankomsten till landet.

Ansök Nu

Läs mer: Turist-e-Visum

Laos immigrationsverk har nyligen introducerat ett system som gör det möjligt för invånare från hela världen att ansöka om ett elektroniskt visum istället för ett traditionellt pappersvisum. Det nya systemet gör både ansökningsprocessen och inresan mycket enklare eftersom innehavare av e-visum har en egen kö vid passkontrollen. Ansökan om e-visum är oerhört enkel och sker helt och hållet via nätet. Så snart ansökan är inskickad och godkänd kommer den sökande att få ett e-visumgodkännande. Detta måste skrivas ut och visas upp för passkontrollanten vid ankomsten. Ja, det är inte svårare än så.

Det elektroniska visumsystemet är en onlinebaserat metod för ansökan och betalning av visum från hela världen. Det nya systemet innebär att resande från godkända nationer inte behöver besöka en ambassad eller skicka in sitt pass för granskning. Ansökningen är snabb, enkel och kan göras närsomhelst och från varsomhelst i världen. Betalningen görs via nätet i samband med ansökan.

Använd vår Visumkalkylator

Beräkna visumkostnad innan ansökan

Utlåtanden

Våra kunder har fantastiska saker att säga om oss

Vanliga Frågor

Ett turist-e-visum till Laos är ett dokument som gör det möjligt för människor från hela världen att resa in i Laos utan att behöva ett traditionellt pappersvisum.

Vi kräver följande för att kunna hantera din ansökan:

  • Ett giltigt pass med minst 6 månaders giltighetstid från ankomstdagen
  • Din reseplan
  • Information om boende
  • Ett kredit-/bankkort eller Paypal-konto för betalningen

Kostnaden varierar mellan 46,58 USD till 65,21 USD beroende på din nationalitet. Vänligen använd vår visumkoll för att se kostnaden baserad på din specifika nationalitet. Dessutom tillkommer en hanteringsavgift på 30 USD för standardhantering. För snabbhantering och extra snabb hantering tillkommer serviceavgifter på 50 USD respektive 70 USD.

Det beror på vilken hanteringstid du väljer. Vi erbjuder tre alternativ:

  • Standardhantering: 10 arbetsdagar.
  • Snabbhantering: 8 arbetsdagar.
  • Extra snabb hantering: 6 arbetsdagar.

Ett turist-e-visum till Laos har en giltighetstid på 60 dagar från utfärdandet och gör det möjligt för innehavaren att stanna maximalt 30 dagar i landet inom denna 60-dagars period.

Ditt resedokument måste vara giltigt i minst 6 månader efter att ditt turist-e-visum gått ut i datum. Dessutom måste passet ha minst en bland sida för stämpling.

Människor från hela världen har rätt att ansöka om turist-e-visum till Laos.

Turist-e-visum till Laos tillåter den sökande att göra enbart en inresa i landet och de kan därefter stanna i upp till 30 dagar.

Den resande bör ansöka om detta e-visum minst 6 dagar före den planerade resan till Laos.

Nej. Detta e-visum är bara ett landningstillstånd. Det är upp till landets passkontrollant att avgöra om en resenär har rätt att resa in i landet efter kontroll vid ankomsten.

Vid ankomsten till Laos behöver du uppvisa ditt pass tillsammans med en utskriven kopia av ditt turist-e-visum.

Laos är det enda landet utan någon kuststräcka i hela sydöstra Asien. Landet ligger granne med Kina, Myanmar, Vietnam och Kambodja och även om många inte ser Laos som någon lämplig semesterdestination är landet väl värt att uppmärksammas. Många tror att landets turism är relativt låg men antalet turister är bara 20 % mindre än i Filippinerna, ett land med mycket större befolkning. Du kommer garanterat att älska Laos och dess underbara miljö. Här finns små städer och en oerhört vänlig befolkning. Men det finns ett par saker som du behöver veta innan du reser dit. Det första vi behöver gå igenom är det där med visum. Det finns ett fåtal visumbefriade länder och dessas medborgare behöver inte ansöka om visum så länge de inte stannar i Laos längre än 14, 15 eller 30 dagar, beroende på nationalitet. Men nästan alla andra länders medborgare kan få ett visum vid ankomsten till flygplatsen eller gränskontrollen. Kom ihåg att det inte är alla gränskontroller som erbjuder denna tjänst och när det gäller flygplatser kan du bara skaffa visum vid ankomsten på Vientiane, Luang Prabang, Pakse och Savannakhet. Om du inte kvalificerar för visum vid ankomsten är det enda andra alternativet att ansöka om visum via någon av Laos ambassader eller konsulat i din närhet. Du behöver också ringa till dem i förväg för att ta reda på vad som krävs. Varför det? Det är bäst att göra detta eftersom myndigheternas webbplatser inte uppdateras så ofta som de borde och felaktig information kan leda till att din ansökan om visum avslås. På tal om webbplatser som inte är uppdaterade sköts information om Laos mycket dåligt på de flesta webbsidor. Därför rekommenderar vi att du använder flera källor när du läser på om landet. Framförallt när det gäller viktiga saker som visumkrav och liknande. Men om vi nu lämnar dokumentation därhän så finns det några saker du bör veta om Laos. Först och främst ska du alltid vara mycket artig. Landets invånare förväntar sig att du ska uppträda respektfullt. Du kan inte kliva in hos någon med skorna på, du får inte lägga upp fötterna på möblerna, du kan inte fotografera människor utan deras tillåtelse och du får inte, under några omständigheter, använda vänster hand för att äta med. Det spelar ingen roll om du är vänsterhänt. I större delen av Asien anses vänster hand vara oren. Laos har också gjort sig känt som landet där ingen någonsin har bråttom. Alla är så lugna och du kommer nästan aldrig se någon som stressar. Det kan kännas frustrerande för någon som är van vid den västerländska kulturen men du kan helt enkelt inte skynda på saker i onödan. Ingen bryr sig om att du har bråttom. Men, om du nu ändå är där på semester så finns det ingen anledning att stressa. Bara luta dig tillbaka och njut av det lugnare tempot i Laos. Det kan vara skönt att slippa stressa för en gångs skull. Maten i Laos är ljuvlig. Den påminner om den thailändska maten och kan vara väldigt kryddstark. Du kan alltid äta några av de råa grönsakerna som serveras till maten för att dämpa den där brännande känslan på tungan. När det gäller dryck föredrar lokalbefolkningen sin egen dryck kallas Beerlao. Du borde verkligen testa den. Du kanske tycker om det. Det finns tyvärr vissa språksvårigheter för oss västerlänningar. Människorna här pratar det officiella språket, Lao. Skulle du träffa på någon mer välutbildad kanske du kan kommunicera med dem på franska (Laos var en gång en fransk koloni). Men det verkar som den yngre generationen lär sig engelska i skolorna och om du har tur kan du klara dig med engelska. Vi rekommenderar dock att du lär dig några grundläggande fraser på Lao eftersom invånarna kommer uppskatta det mer än du kan föreställa dig. När det gäller aktiviteter finns det alltid någonting att göra i Laos. De flesta reser till norra delarna av landet för att vandra i bergen. Vandringslederna är fantastiska och vissa av vyerna kommer få dig att tappa andan. Du kan inte heller lämna Laos utan att ha provat på örtbastu. Detta kan du göra i något av alla de tempel som du passerar under din rundresa. När vi ändå talar om tempel ska vi också nämna att du kan besöka mängder av olika tempel runt om i landet. Byarna i bergen erbjuder boende, men du måste vara förberedd på en mycket enkel upplevelse eftersom det inte finns något internet här ute. Skulle du välja Laos som ditt nästa resmål kommer du med andra ord inte känna dig uttråkad. Resekostnaden är mycket överkomlig även om det finns lyxhotell att välja. Huvudstaden ser knappt ut som en stad men du kan i alla fall hitta ett par stycken söta franska bagerier där du kan köpa godsaker.

Ett e-visum är ett officiellt dokument som gör det möjligt för dig att resa in i och inom ett specifikt land. E-visum är ett alternativ till visum som utfärdas vid gränskontrollerna eller de pappersvisum som utfärdas efter ett besök på ambassaden/konsulatet. E-visum länkas elektroniskt till resenärens pass.

Våra tjänster börjar med information. Du kan använda ett av våra uppdaterade visumverktyg för att ta reda på om du behöver ett visum. Allt du behöver göra är att berätta var du kommer från och vart du ska ta vägen. Baserat på denna information kan vi sedan berätta hur mycket visumet kostar, antalet inresor, startdatum och ge dig en möjlighet att sätta igång direkt med att exempelvis ansöka direkt via vår webbplats!

Den bästa platsen att hitta denna information är i vårt visumverktyg. Varje land har sina egna regler och visumavgifter. Om du har bråttom kan du även ansöka online. Informationen finns även i ansökningsformuläret.

Det beror på vilket land som utfärdar ditt visum. Många visum som australiensiskt ETA och turkiskt e-visum kan hanteringen ta 15 minuter med snabbhantering. För andra visum, så som exempelvis det indiska turistvisumet, så har det i allmänhet cirka 24 timmar. Den exakta tiden finns på ansökningsformuläret. Vi garanterar dock att din ansökan hos iVisa kommer att hanteras snabbare än någon annanstans på nätet.

Dokumentet måste skrivas ut på ett blankt och vitt A4-papper. Dubbelsidig eller förminskad utskrift godkänns inte.

Vi hjälper dig med ditt resevisum på enklast och snabbast möjliga sätt. Genom de enkla online formulären och vår högklassiga dygnet runt öppna kundtjänst gör vi hela processen snabb och enkel! Vi använder också de bästa teknikerna när det gäller att skydda dina uppgifter och kreditkort.

iVisa erbjuder två typer av visum: Elektroniska visum (e-visum) och traditionella pappersvisum beroende på din destination. Dessutom erbjuder vi även följande tjänster/dokument som krävs i vissa länder: ETA (elektronisk resegodkännande), turistkort, förregistrering för Visum vid ankomsten, Inbjudningar för turister och ambassadregistreringstjänster.

  1. Välj vilket land som du vill ansöka om visum till
  2. Välj vilken typ av visum du vill ha och läs instruktionerna noga
  3. Välj Ansök nu
  4. Fyll i ansökningsformuläret
  5. Betala med Visa, Mastercard eller annat betalkort.
  6. Invänta godkännande via e-post, ladda sedan ner och skriv ut e-visumet från ditt konto.
  7. Visa upp ditt utskrivna e-visum för tjänstemannen vid gränskontrollen.

Notera att vissa länder hanterar visum utan några avgifter. Den största anledningen till att vi hanterar tusentals visum varje månad är att vi besparar dig mycket tid och frustration. Våra tjänster inkluderar en lättanvänd webbplats och ansökningsformulär. Det är mycket enklare att hantera din ansökan via oss framför allt om du gör det via mobilen eller för större grupper. Vi skickar ut alla visum dagen innan avresan. Detta är särskilt användbart för resenärer som köper visum flera månader i förväg. Vi har även en dygnet runt öppen kundtjänst med medarbetare placerade i USA och som talar engelska. Vi godkänner fler olika valutor och vår webbplats kan översättas till över 20 språk. Vi tror att vår avgift är värd din sparade tid och frustration. Notera dock att alla regeringar har sina egna ”gratis” tjänster.

Om du redan har ansökt på vår webbplats kan du logga in på ditt konto för att se din beställning/ansökan. Ett konto skapas automatiskt efter att vi mottagit din betalning. Klicka på länken i bekräftelsemailet för att skapa ett lösenord eller besöka inloggningssidan för att skapa ett nytt lösenord och logga in på kontot. Notera att i de flesta fall kommer ditt visum att levereras via e-post och kan hämtas från ditt konto efter att du loggat in.

Om ditt visum inte godkänns av myndigheterna ger vi dig alla pengarna tillbaka i enlighet med vår godkännandegaranti. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med våra tjänster vänligen kontakta oss vila livechatt och vi kommer därefter återbetala din hanteringsavgift. Om vi gjort fel på din ansökan kommer vi hantera ditt visum igen utan extra kostnad. Vänligen notera att återbetalningar sker till det kreditkort som användes för betalningen.

Om vi inte redan har hanterat ditt visum kan vi göra ändringar utan några problem. Vi kommer undersöka din information på jakt efter fel. Om ditt visum redan har hanterats, alltså att vi redan skickat din ansökan till relevanta myndigheter, kommer bara vissa av dem att tillåta ändringar. Kontakta oss omedelbart (helt via chatt) om du upptäcker ett fel i din ansökan.

Vissa länder kan kräva bevis på vaccination mot gula febern om du anländer från ett land med risk för gula febern-smitta. Du kan läsa mer om det här: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Det är den resandes eget ansvar att kontrollera dessa uppgifter innan de reser till det valda landet.

För att ladda ner ditt kvitto logga in på ditt konto och ladda ner det därifrån.

Du kan skriva ut ett nytt visum från ditt e-postkonto. Alternativt kan du hämta och skriva ut ditt e-visum via ditt iVisakonto.

Ja. iVisas system kommer inte spara din kreditkortsinformation efter att transaktionen är genomförd.

Alla visum ger resenären rätt att resa till landets gränskontroll. Det slutgiltiga avgörandet ligger hos den tjänsteman som arbetar i gränskontrollen.

Om din visumansökan inte har skickats för hantering så kommer du få en fullständig återbetalning. Men, om din ansökan redan har skickats kan vi inte ge dig några pengar tillbaka.

Leveranstider inkluderas inte i hanteringstiden. Hanteringstid är den tid som åtgår från det att vi mottagit din ansökan och fram till att den är godkänd. De flesta av våra visum (e-visum) skickas via e-post så leveranstid är i dessa fall inte aktuell.

Nej. Vi är inte knutna till några myndigheter. Vi är ett privat företag som specialiserar sig på att hantera visum för personer över hela världen.

Tyvärr kan vi inte göra detta eftersom myndigheterna inte informerar oss om anledningen till besluten.

Om ditt visum inte godkänts så rekommenderar vi att du kontaktar närmsta ambassad/konsulat för mer information om vilka alternativ du kan välja mellan.

Vi godkänner betalningar via Visa, MasterCard, American Express och Paypal.

Alla medborgare från dessa territorium och som ansöker via vår webbplats kommer få sin ansökan hanterad med den nationalitet/medborgarskap som anges i deras pass. Exempelvis kommer en resande från Puerto Rico att få sin ansökan som hanterad som om han vore amerikansk medborgare. Detta gäller inte resande från BOTC (Medborgare i brittiska utländska territorium) enligt British Overseas Territories Act från 2002.

Need Help?