Hämta ditt Brasilianska Affärs-e-visum online nu

Inget tursitvisum krävs

Idag har du tur. Du behöver INTE ett turistvisum för att resa hit. Om du behöver information gällande student- eller turistvisum vänligen kontakta din närmaste ambassad. Trevlig resa!

Ambassadens kontaktinformation

Läs mer: Affärs-e-visum

I januari 2018 introducerade Brasilien elektroniskt visum för medborgare från fyra olika länder: Österrike, Japan, Kanada och USA. Du kan få ditt affärs-e-visum genom att följa några enkla steg. Genom att ansöka via nätet, behöver inte resenärer från nämnda länder uppsöka konsulatet. Du kan få all information du behöver, skicka in alla nödvändiga dokument och betala avgifterna via nätet.

Det Brasilianska affärs-e-visumet är ett officiellt dokument som utfärdas elektroniskt av Brasiliens utrikesdepartement och som låter utländska medborgare att resa till Brasilien i affärssyfte. De sökande får sina visum via e-post efter att de fyllt i ansökningsformuläret och uppgivit nödvändig information, samt genomfört betalningen. Det Brasilianska Affärs-e-visumet är enbart tänkt för kortare affärsresor och kan inte användas av heltidsanställda i Brasilien.

Använd vår Visumkalkylator

Beräkna visumkostnad innan ansökan

Utlåtanden

Våra kunder har fantastiska saker att säga om oss

Vanliga Frågor

Det Brasilianska affärs-e-visumet är ett elektroniskt resevisum som ger medborgare från godkända länder rätt att resa till, och inom, Brasilien i affärssyfte. Det elektroniska visumet är giltigt i två (2) år och tillåter innehavaren att besöka Brasilien under 90 dagar per år. Affärs-e-visum för Brasilien kan utfärdas efter att den sökande fyllt i ett enkelt [online formulär]/apply-online/brazil). Detta betyder att det inte finns något behov av att besöka någon ambassad eller konsulat för att hämta ut ett visum inför ett planerat besök till Brasilien.

I samband med ansökan om affärs-e-visum kommer du behöva ladda upp följande:

  • En färginscanning av personuppgiftssidan i ditt pass i JPEG-format. Se till att signatursidan kommer med i bilden.
  • Ett digitalt foto i JPEG-format
  • Ett kredit/bankkort eller Paypalkonto.

Ett affärsvisum till Brasilien kostar 44.50 USD. Dessutom tillkommer en serviceavgift på 35 USD för normal hantering. För snabbhantering och extra snabb hantering, är hanteringsavgiften 65, respektive 100 USD.

Detta beror på vilken hanteringstid du valt. Vi erbjuder tre olika alternativ:

  1. Standardhantering: 7 arbetsdagar.
  2. Snabbhantering: 5 arbetsdagar
  3. Extra snabb hantering: 3 arbetsdagar.

Det Brasilianska affärs-e-visumet är giltigt i 2 år eller så länge som ditt pass är giltigt, vilket som än inträffar först.

Alla resenärer måste ha ett pass som är giltigt i minst en månad från det datum då ansökan gjordes. Om ditt pass är giltigt i mindre än 1 månad måste du förnya, eller ansöka om nytt pass, innan du ansöker om e-visum. Ditt pass ska dessutom ha minst en blank sida.

Electroniskt visum är tillgäntligt för medborgare av fyra olika länder: Österrike, Japan, Kanada och USA. Det betyder att resande från ovan nämnda länder inte längre behöver besöka Brasilianska ambasaden för att ansöka om visum. De kan göra det direkt på nätet och får sedan sina visum inom så lite som fyra arbetsdagar.

Du kan stanna i totalt 90 dagar under en period av 12 månader. Men, om du har ett 30-dagars visum och vill förlänga din seemster måste du ansöka om förlängning hos Brasiliens Federala polis innan ditt nuvarande visum blir ogiltigt.

Vi skickar ut ditt Brasilianska affärs-e-visum via e-post. Så snart du mottagit ditt visum, måste du skriva ut det och visa upp det i samband med att du kliver ombord på ditt flygplan och hos migrationsverket efter att du anlänt till Brasilien. Vi rekommenderar att du skriver ut flera kopior så att du alltid har en extra om någon skulle komma på avvägar.

Eftersom du fått ditt visum via e-post kan du alltid skriva ut en ny kopia. Så enkelt är det. Men, vi rekommenderar alltid att du skriver ut flera kopior på en gång innan du påbörjar din resa till Brasilien. Lägg en kopia i varje väska, ifall någon skulle komma bort eller bli stulen. På så sätt kan du bespara dig själv en massa problem.

Om du fyllt i allting korrekt och din ansökan ändå blivit avvisad, så måste du uppsöka den Brasilianska ambasaden för en intervju.

Det Brasilianska affärs-e-visumet tillåter flera olika inresor.

Detta räknas som en känslig situation så du måste vara noggrann vid ansökan – du måste ha med dig några extra dokument om du vill skaffa ett Brasilianskt E-visum för ett minderårigt barn. Du, som målsman eller förälder, måste ladda upp ytterligare dokument i samband med ansökan. Du måste förbereda en kopia av pass och bilder av båda föräldrarna samt ett skriftligt godkännande undertecknat av båda föräldrar. Om du reser ensam med ditt barn (dvs. om du är skild) måste du ladda upp ett godkännande från den andra föräldern. Om den andra föräldern är avliden, måste du ha ett dödscertifikat. Slutligen, om du har ensam vårdnad om ditt barn, måste du ha ett dokument som styrker detta. Du måste med andra ord överlämna dokument som tydligt visar att du inte försöker lämna landet tillsammans med ett barn utan den andre förälderns medgivande.

Det Brasilianska affärs-e-visumet låter innehavaren resa till Brasilien så många gånger som krävs inom giltighetsperioden, vilken i normalfallet är 2 år från utfärdandedatum. Det maximala antalet dagar som kan spenderas i Brasilien är begränsat till 90 dagar per år. Ditt Brasilianska affärs-e-visum är elektroniskt kopplat till ditt passnummer.

Så snart du mottagit ditt godkända Brasilianska Affärs-e-visum måste du skriva ut minst en kopia av dokumentet och visa upp denna, tillsammans med det pass som användes vid ansökan, vid gränskontrollen när du anländer till Brasilien. Vi rekommenderar att du alltid har en kopia av ditt e-visum med dig under ditt besök.

Vi kommer meddela dig via e-post om din ansökan inte är godkänd. Om detta sker måste du kontakta den närmsta Brasilianska ambassaden för ytterligare information.

Att åka på affärsresa kan i vissa fall vara någonting av en utmaning. Framför allt om du reser till platser där det finns stora kulturella skillnader. Men som tur är har vi alla möjliga slags verktyg för att lära oss det vi behöver veta. Internet är förstås mest användbart. Om du kan lära dig nästan vad som helst nu för tiden så är det väl ingen skillnad på affärer heller? Att göra affärer i Brasilien kan vara en god idé eftersom det är en enorm marknad. Här finns mer än 190 miljoner människor så Brasilien kan vara en intressant marknad att slå sig in på. Det är också därför så många väljer att expandera till landet. Det finns förstås andra anledningar så som billigare arbetskraft men dessa är faktorer som studeras närmare på andra ställen. Fram till dess kanske du är intresserad av hur Brasilianska affärsmän beter sig och vad som anses vara lämpligt och vad som är olämpligt. Denna artikel är en snabbkurs i Brasiliansk affärsmentalitet, konversation, hälsningar och hur Brasilianska affärsmöten går till. Och så ska vi förstås inte glömma kroppsspråket eftersom detta kan säga en hel del om personer du möter. När det gäller affärsmentalitet bör du vara medveten om att Brasilianare ofta tar saker och ting personligt. Missta det inte för sentimentalitet, de föredrar helt enkelt att göra affärer med människor inte företag. Det är därför det är så viktigt att bygga relationer med andra genom exempelvis kallprat. Självklart diskuterar man affärer samtidigt men en personlig touch är viktigt. Det tycks som om norra delarna av Brasilien är lite mer avslappnade när det gäller detta så om du tänker göra affärer där är det kanske någonting värt att tänka på. Även om Brasilianska affärsmän har en avslappnad attityd och föredrar personliga relationer mellan parterna så innebär det inte att det är lämpligt att visa dina känslor eller frustration med någonting. Det ställer dig i mycket dålig dager. Brasilianska affärsmän är ofta mycket behärskade och om du beter dig på samma sätt kommer er affärsrelation att fungera mycket smidigare. Du bör också tänka på att den Brasilianska affärsvärlden är mycket hierarkisk. Även om förhandlingar kan ske med olika personer i alla möjliga positioner är det alltid den högste chefen som har sista ordet. Som resultat av detta kan det ta tid innan ett beslut verkligen tagits. Kom också ihåg att arbetstiden i Brasilien är mellan kl: 8:30 till 17:00. De har dessutom två timmars lunch. När det gäller konversationer kan Brasilianska vanor skilja sig en del från dina egna. När du först möter någon upplevs det alltid som trevligt om du använder uttrycket ”Muito prazer” vilket betyder ”mitt nöje”. Även om du inte pratar portugisiska gör det ändå intryck att du ansträngt dig för att lära dig enkla hälsningsfraser. En sak som du kanske kommer finna annorlunda är att Brasilianare nästan alltid avbryter varandra. Detta är dock en ofta förekommande vana och ingen bryr sig om att de blir avbrutna. När det gäller samtalsämnen, och ämnen att undvika, är uppskattade samtalsämnen familj, musik och fotboll. Har du dessutom något gott att säga om själva landet så är det förstås också uppskattat. Vad du däremot aldrig ska diskutera är religion och politik samt allt som har med fattigdom, eller Argentina, att göra. Undvik dessutom att ställa personliga frågor som exempelvis löner, förhållanden eller ålder. Att hälsa på en person i Brasilien är inte annorlunda än mot andra länder. Men kvinnor kysser man oftast på båda kinderna medan männen skakar hand med varandra. Glöm inte att du ska hälsa på varje person som närvarar på affärsmötet annars kan du riskera att förolämpa någon utan att ens vara medveten om det. Skulle någon dessutom krama dig eller dunka dig i ryggen så ska du inte ta det på något negativt sätt. Det är vanligt förekommande. När det gäller Brasilianska affärsmöten är ett några saker du bör vara medveten om. Först och främst ska du vara medveten om att de flesta möten sker över någon måltid. Exempelvis vid lunch. Även om attityden till möten är relativt avslappnad så är den Brasilianska synen på företagande ganska formell. Se alltid till att klä dig prydligt och gärna lite konservativt. En tredelad kostym är alltid bästa alternativet. Det är heller inte ovanligt att mötesdeltagarna är upp till en halvtimme sena till mötet. Det är också en vana så ta inte illa upp. Försök bara att vara i tid även om din Brasilianska motpart är försenad. När du presenterar dig själv är det bra om du kan lämna över ett visitkort. Har detta en portugisisk översättning på baksidan kommer det att vara extra uppskattat. När du planerar mötet bör du göra detta minst två veckor i förväg och du bör även hålla en god marginal mellan möten eftersom de ofta kan bli försenade eller inställda. Bästa tiden för förhandlingar är alltid över lunch. Brasilianare föredrar att blanda affärer med måltider. Om affärsmötet sker i någons hem bör du alltid ta med en gåva, eller några blommor, till värden. Det förväntas även att du skickar blommor till personen dagen efter mötet. Du bör dock se till att det du skickar inte innehåller färgerna svart eller lila. Dessa färger är reserverade för begravningar och sorgeperioder. Sist men inte minst är kroppsspråket ytterligare en punkt som du bör fokusera på. Exempelvis anses tecknet för ok vara oförskämt så undvik det. Ögonkontakt förväntas och som nämnts tidigare är det vanligt att dunka någon i ryggen. Även om de flesta upplever fysisk kontakt som någonting främmande och udda så är detta vanligt i Brasilien. Personer kan relativt ofta röra vid dina armar och vid din rygg. Skulle du se någon klappa ovansidan av sin hand med den andra så innebär detta att de inte är intresserade. Brasiliansk affärskultur kan vara lite, eller mycket, annorlunda beroende på vilket land du själv kommer från men som alltid bör du acceptera de vanor och oskrivna regler som förekommer i landet du besöker. Förhoppningsvis kommer råden om Brasilien att hjälpa och du kommer ha ett lyckat affärsmöte

Ett e-visum är ett officiellt dokument som gör det möjligt för dig att resa in i och inom ett specifikt land. E-visum är ett alternativ till visum som utfärdas vid gränskontrollerna eller de pappersvisum som utfärdas efter ett besök på ambassaden/konsulatet. E-visum länkas elektroniskt till resenärens pass.

Våra tjänster börjar med information. Du kan använda ett av våra uppdaterade visumverktyg för att ta reda på om du behöver ett visum. Allt du behöver göra är att berätta var du kommer från och vart du ska ta vägen. Baserat på denna information kan vi sedan berätta hur mycket visumet kostar, antalet inresor, startdatum och ge dig en möjlighet att sätta igång direkt med att exempelvis ansöka direkt via vår webbplats!

Den bästa platsen att hitta denna information är i vårt visumverktyg. Varje land har sina egna regler och visumavgifter. Om du har bråttom kan du även ansöka online. Informationen finns även i ansökningsformuläret.

Det beror på vilket land som utfärdar ditt visum. Många visum som australiensiskt ETA och turkiskt e-visum kan hanteringen ta 15 minuter med snabbhantering. För andra visum, så som exempelvis det indiska turistvisumet, så har det i allmänhet cirka 24 timmar. Den exakta tiden finns på ansökningsformuläret. Vi garanterar dock att din ansökan hos iVisa kommer att hanteras snabbare än någon annanstans på nätet.

Dokumentet måste skrivas ut på ett blankt och vitt A4-papper. Dubbelsidig eller förminskad utskrift godkänns inte.

Vi hjälper dig med ditt resevisum på enklast och snabbast möjliga sätt. Genom de enkla online formulären och vår högklassiga dygnet runt öppna kundtjänst gör vi hela processen snabb och enkel! Vi använder också de bästa teknikerna när det gäller att skydda dina uppgifter och kreditkort.

iVisa erbjuder två typer av visum: Elektroniska visum (e-visum) och traditionella pappersvisum beroende på din destination. Dessutom erbjuder vi även följande tjänster/dokument som krävs i vissa länder: ETA (elektronisk resegodkännande), turistkort, förregistrering för Visum vid ankomsten, Inbjudningar för turister och ambassadregistreringstjänster.

  1. Välj vilket land som du vill ansöka om visum till
  2. Välj vilken typ av visum du vill ha och läs instruktionerna noga
  3. Välj Ansök nu
  4. Fyll i ansökningsformuläret
  5. Betala med Visa, Mastercard eller annat betalkort.
  6. Invänta godkännande via e-post, ladda sedan ner och skriv ut e-visumet från ditt konto.
  7. Visa upp ditt utskrivna e-visum för tjänstemannen vid gränskontrollen.

Notera att vissa länder hanterar visum utan några avgifter. Den största anledningen till att vi hanterar tusentals visum varje månad är att vi besparar dig mycket tid och frustration. Våra tjänster inkluderar en lättanvänd webbplats och ansökningsformulär. Det är mycket enklare att hantera din ansökan via oss framför allt om du gör det via mobilen eller för större grupper. Vi skickar ut alla visum dagen innan avresan. Detta är särskilt användbart för resenärer som köper visum flera månader i förväg. Vi har även en dygnet runt öppen kundtjänst med medarbetare placerade i USA och som talar engelska. Vi godkänner fler olika valutor och vår webbplats kan översättas till över 20 språk. Vi tror att vår avgift är värd din sparade tid och frustration. Notera dock att alla regeringar har sina egna ”gratis” tjänster.

Om du redan har ansökt på vår webbplats kan du logga in på ditt konto för att se din beställning/ansökan. Ett konto skapas automatiskt efter att vi mottagit din betalning. Klicka på länken i bekräftelsemailet för att skapa ett lösenord eller besöka inloggningssidan för att skapa ett nytt lösenord och logga in på kontot. Notera att i de flesta fall kommer ditt visum att levereras via e-post och kan hämtas från ditt konto efter att du loggat in.

Om ditt visum inte godkänns av myndigheterna ger vi dig alla pengarna tillbaka i enlighet med vår godkännandegaranti. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med våra tjänster vänligen kontakta oss vila livechatt och vi kommer därefter återbetala din hanteringsavgift. Om vi gjort fel på din ansökan kommer vi hantera ditt visum igen utan extra kostnad. Vänligen notera att återbetalningar sker till det kreditkort som användes för betalningen.

Om vi inte redan har hanterat ditt visum kan vi göra ändringar utan några problem. Vi kommer undersöka din information på jakt efter fel. Om ditt visum redan har hanterats, alltså att vi redan skickat din ansökan till relevanta myndigheter, kommer bara vissa av dem att tillåta ändringar. Kontakta oss omedelbart (helt via chatt) om du upptäcker ett fel i din ansökan.

Vissa länder kan kräva bevis på vaccination mot gula febern om du anländer från ett land med risk för gula febern-smitta. Du kan läsa mer om det här: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Det är den resandes eget ansvar att kontrollera dessa uppgifter innan de reser till det valda landet.

För att ladda ner ditt kvitto logga in på ditt konto och ladda ner det därifrån.

Du kan skriva ut ett nytt visum från ditt e-postkonto. Alternativt kan du hämta och skriva ut ditt e-visum via ditt iVisakonto.

Ja. iVisas system kommer inte spara din kreditkortsinformation efter att transaktionen är genomförd.

Alla visum ger resenären rätt att resa till landets gränskontroll. Det slutgiltiga avgörandet ligger hos den tjänsteman som arbetar i gränskontrollen.

Om din visumansökan inte har skickats för hantering så kommer du få en fullständig återbetalning. Men, om din ansökan redan har skickats kan vi inte ge dig några pengar tillbaka.

Leveranstider inkluderas inte i hanteringstiden. Hanteringstid är den tid som åtgår från det att vi mottagit din ansökan och fram till att den är godkänd. De flesta av våra visum (e-visum) skickas via e-post så leveranstid är i dessa fall inte aktuell.

Nej. Vi är inte knutna till några myndigheter. Vi är ett privat företag som specialiserar sig på att hantera visum för personer över hela världen.

Tyvärr kan vi inte göra detta eftersom myndigheterna inte informerar oss om anledningen till besluten.

Om ditt visum inte godkänts så rekommenderar vi att du kontaktar närmsta ambassad/konsulat för mer information om vilka alternativ du kan välja mellan.

Vi godkänner betalningar via Visa, MasterCard, American Express och Paypal.

Alla medborgare från dessa territorium och som ansöker via vår webbplats kommer få sin ansökan hanterad med den nationalitet/medborgarskap som anges i deras pass. Exempelvis kommer en resande från Puerto Rico att få sin ansökan som hanterad som om han vore amerikansk medborgare. Detta gäller inte resande från BOTC (Medborgare i brittiska utländska territorium) enligt British Overseas Territories Act från 2002.

Need Help?