Visas på

Visumregler till Vietnam

Visumregler till Vietnam
iVisa | Uppdaterat den Mar 04, 2019

Som svensk medborgare behöver du ha visum för att resa till Vietnam. Undantagen är om du har medborgarskap i Vietnam eller om du kommer stanna i landet kortare tid än 15 dagar. Som svensk medborgare kan du ansöka både om e-visum och traditionellt visum till Vietnam.

Vietnam

E-visumet är giltigt i upp till 30 dagar och gäller för en inresa i landet. Med e-visumet kan du resa till landet och passera landsgränsen vid ett tillfälle. Giltighetstiden beräknas från datumet du ankommer till landet.

Vad behöver jag för att kunna ansöka om ett e-visum till Vietnam?

  • Pass. (Giltigt minst 6 månader efter beräknat ankomstdatum till Vietnam.)
  • Kreditkort/betalkort/Paypal-konto. (För att betala för ansökan.)
  • En digital kopia på ditt pass. (Huvudsidan där all information om dig framgår, samt foto.)
  • En digital passfotokopia.

Behöver jag ankomma till Vietnam samma dag som e-visumet börjar gälla?

Nej. Du kan ankomma till Vietnam när som helst under 30-dagarsperioden som e-visumet är giltigt. Kom dock ihåg att giltighetstiden för e-visumet fortfarande räknas från den tänkta ankomsttiden, även om du skulle ankomma senare än så. Om du kommer till landet efter det tänkta datumet har en viss tid av e-visumets giltighetstid alltså redan passerat.

Vid vilka gränsövergångar kan jag använda e-visumet till Vietnam?

Du kan använda e-visumet vid både flygplatser, sjöfartsvägar och landsgränser:

Internationella flygplatser:

  • Cat Bi Internationella Flygplats (Hai Phong)
  • Cam Ranh Internationella Flygplats (Khanh Hoa)
  • Can Tho Internationella Flygplats
  • Da Nang Internationella Flygplats
  • Noi Bai Internationella Flygplats (Ha Noi)
  • Phu Bai Internationella Flygplats
  • Phu Quoc Internationella Flygplats
  • Tan Son Nhat Internationella Flygplats (Ho Chi Minh City)

Landgränser:

  • Bo Y Landsgräns
  • Cha Lo Landgräns
  • Cau Treo Landgräns
  • Huu Nghi Landgräns
  • Ha Tien Landgräns
  • Lao Bao Landgräns
  • Lao Cai Landgräns
  • Moc Bai Landgräns
  • Nam Can Landgräns
  • Song Tien Landgräns
  • Tinh Bien Landgräns *Xa Mat Landgräns

Sjöfartsvägar:

  • Da Nang Sjöfartsväg
  • Hon Gai Sjöfartsväg
  • Hai Phong Sjöfartsväg
  • Nha Trang Sjöfartsväg
  • Quy Nhon Sjöfartsväg
  • Ho Chi Minh City Sjöfartsväg
  • Vung Tau Sjöfartsväg

Vilka nationaliteter kan ansöka om e-visum?

Personer som har medborgarskap i något av följande länder kan ansöka om e-visum till Vietnam:

  • Argentina
  • Australien
  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Belgien
  • Brunei
  • Bulgarien
  • Colombia
  • Danmark
  • Finland
  • Filippinerna
  • Frankrike
  • Förenade Arabemiraten
  • Grekland
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Kanada
  • Kazakstan
  • Kina
  • Kuba
  • Luxemburg
  • Mongoliet
  • Myanmar
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Panama
  • Peru
  • Polen
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Slovakien
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Sverige
  • Sydkorea
  • Timor Leste
  • Tjeckien
  • Tyskland
  • Ungern
  • Uruguay
  • USA
  • Venezuela

Om du saknar medborgarskap i något av dessa länder kan du i vissa fall ansöka om visum på ett traditionellt sätt, via Vietnams ambassad. I andra fall är det inte möjligt för dig att ansöka om visum till Vietnam. Kontakta din ambassad för att se vad som gäller för just dig.

Dela denna artikel på
Need Help?