Visas på

Turistvisum till Vietnam

Turistvisum till Vietnam
iVisa | Uppdaterat den Mar 04, 2019

Turistvisum till Vietnam är ett måste om du har svenskt medborgarskap och har tänkt besöka Vietnam längre än 15 dagar. Turistvisum är en av de vanligaste visumtyperna.

Vietnam

Om du endast kommer stanna i landet upp till 15 dagar gäller följande:

  • Pass som är giltigt minst 6 månader efter inresan i landet.
  • Du ska kunna uppvisa utresebiljett.
  • Utresan från Vietnam måste ske minst 30 dagar innan du kommer resa in i Vietnam nästa gång.
  • Om du vill resa in i Vietnam innan dessa 30 dagar har passerat behöver du ha visum.

Om du vill ha turistvisum till Vietnam gäller följande:

  • Pass som är giltigt minst 6 månader efter inresan i landet.
  • Minst två tomma sidor i passet.
  • Du får vistas i landet upp till 30 dagar.
  • Du får göra en inresa i landet.
  • Om du vill göra fler inresor i landet behöver du ansöka om ett nytt visum.
  • Avgiften för ett e-turistvisum är 25 USD samt en serviceavgift.
  • Om du vill vistas i Vietnam längre tid än 30 dagar kontaktar du de vietnamesiska utlandsmyndigheterna för att ansöka om ett särskilt visum som möjliggör detta.

Allmän information om turistvisum till Vietnam

  • Resenärer kan ansöka om en, två eller multipla inresor i Vietnam.
  • Turistvisumet är giltigt i 30 dagar, räknat från när det utfärdats.
  • Du kan ansöka om turistvisum för 6 månader i taget.
  • Standardhandläggningstiden vid ansökan om turistvisum till Vietnam är 2 till 3 arbetsdagar, räknat från dagen ambassaden mottagit din ansökan.
  • När du ansöker om visum kommer följande dokument efterfrågas:
  • Originalpass.
  • Ifyllt ansökningsformulär.
  • En fotokopia på ditt passfoto i storleken 35 mm x 45 mm.
  • Kopia på godkänt visum, om du har detta.
  • Pengar för visumansökan.
  • Returkuvert med ditt namn och adress samt betalt porto, om du ansöker via post.

Kan jag ha e-visum istället för turistvisum?

E-visum är en form av turistvisum, fast i elektroniskt format. Därmed kan man ha e-visum istället för ett traditionellt turistvisum om man tänkt resa till Vietnam av turismskäl.

Hur fungerar e-visum?

E-visum är ett slags visum i elektroniskt format, jämfört med traditionella visum som är i fysiskt format. Mellan den 1 februari 2017 och till och med den 31 januari 2019 pågår ett pilotprojekt där man testar att tillhandahålla e-visum till Vietnam för att se hur det fungerar. Man kan ansöka om e-visum både via visumcentraler såsom iVisa.com, men också via immigrationsmyndigheten i Vietnam. Du hittar dem på https://immigration.gov.vn.

Var ansöker jag om turistvisum till Vietnam?

  • Ambassaden. Du kan ansöka om turistvisum till Vietnam via den Vietnamesiska ambassaden i Stockholm. Detta går att göra både vid disk och via post.
  • E-visum online. Om du vill ansöka om e-visum kontaktar du antingen en e-visumcentral, såsom iVisa.com eller immigrationsmyndigheten i Vietnam.
  • På plats i Vietnam. Du kan ansöka om visum direkt på plats i Vietnam. Du kan både ansöka om visum som är giltigt i 15 dagar eller turistvisum som är giltigt i 30 dagar. Det är enbart i Phu Quoc du kan ansöka om turistvisum som är giltigt i 30 dagar, annars är det Visa on Arrival som gäller i 15 dagar som du kan ansöka om.
Dela denna artikel på
Need Help?