iVisa.com

Få ditt egyptiska onlinevisum nu

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Max Stay Visumets giltighetstid Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 25 - 60
Service Fee USD 25.00
Number of Entries Single / Multiple
Max Stay 30 days
Visa Expires 90 dagar från idag
Processing Time 72 hours
Apply Now

How to Apply: eVisa

Fill out online application

Genomför vår enkla onlinesansökan och betala med kreditkort eller PayPal

Receive document via email

No need to deal with the embassy. We do it for you so you don't lose valuable time

Enter destination

Visa ditt pass och det dokument du vi skickat till dig när du anländer

Apply Now

Learn More: eVisa

I november 2017 införde den egyptiska regeringen möjligheten för resenärer att ansöka om e-visum för att göra det enklare att resa till Egypten och för att snabba upp processen vid gränskontrollerna. Ansökningsprocessen är snabb och enkel. Du behöver bara uppge grundläggande information.

E-visumet tillåter besökaren att stanna upp till 30 dagar i landet och gäller i 90 dagar från det att det utfärdats. Ett e-visum är ett officiellt dokument som ger dir rätt att resa in, och runt, i Egypten. Så snart din ansökan är godkänd rekommenderar vi att du skriver ut minst en kopia av dokumentet och bär det med dig.

Använd vår Visumkalkylator

Calculate Visa Cost Before Applying

Våra kunder har fantastiska saker att säga om oss

Frequently Asked Questions

E-visumet är ett officiellt dokument som tillåter besökare att resa in i Egypten.

Vi kräver följande för att kunna skicka in din ansökan:

  • En inskannad kopia av ditt pass.
  • Destinationens namn och gatuadress.
  • Kredit/bankkort eller Paypal-konto.

Kostnaden för ett visum omfattade en inresa är 25 USD. För flera inresor är avgiften 60 USD.

Dessutom tillkommer en hanteringsavgift på 25 USD för standardhantering. För snabbhantering respektive extra snabb hantering är avgifterna 55 USD respektive 90 USD.

Det beror på vilken hanteringstid du väljer. Vi erbjuder tre alternativ:

  1. Standardhantering: 5 arbetsdagar
  2. Snabbhantering: 4 arbetsdagar
  3. Extra snabb hantering: 3 arbetsdagar

Ditt egyptiska e-visum är giltigt i 90 dagar efter att det utfärdats. Detta betyder att du måste resa in i Egypten inom 90 dagar från det att det utfärdats. Detta gäller både för visum för en inresa och för flera inresor.

Sökande som ansöker om egyptiskt e-visum måste ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader från ankomstdatum.

Du måste kunna visa upp följande dokument när du anländer till Egypten:

  • Ett pass som är giltigt i minst 6 månader från inresedatum.
  • En utskrift av ditt e-visum.
  • En reseplan
  • En inbjudan, det vill säga ett brev från ett företag eller inbjudan till affärs/familjebesök.
  • Uppgifter om hotellbokning/de platser du tänker besöka om du är där som turist.

Ditt e-visum måste vara utskrivet på ett blankt, vitt, papper i US-letter storlek. Dubbelsidig, eller förminskad, utskrift godkänns inte.

Nej, det behöver du inte. Föräldrar kan ansöka om visum för sina barn i samband med att de gör sin egen ansökan.

Medborgare i följande länder kan ansöka om e-visum:

Alla länder i EU (inklusive Storbritannien), Albanien, Australien, Kanada, Island, Japan, Nordkorea, Sydkorea, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, Norge, Ryssland, Serbien, Schweiz, Ukraina, USA och Vatikanen.

Vi rekommenderar att du skapar en e-visum ansökan minst 7 dagar innan avresan.

En inresa låter dig resa in i Egypten en gång, och du kan då stanna maximalt 30 dagar.

Flera inresor ger dig fler än 2 inresor under giltighetsperioden på 90 dagar. Varje besök får vara maximalt 30 dagar.

Exempel, du kan resa in i Egypten och sedan lämna landet efter 15 dagar, sedan resa tillbaka och stanna i 20 dagar och så vidare…så länge vistelsen inte överskrider 30 dagar, och att alla inresor sker inom 90 dagar.

Du behöver inget visum om din transit tid/stopp inte är mer än 48 timmar (du måste visa din flygbiljett för nästa flyg). Du får lämna flygplatsen under förutsättning att du då lämnar ifrån dig ditt pass. Du behöver dessutom fråga flygbolaget eftersom många erbjuder korta rundturer för turister med transittid/stopp på mellan 6 och 48 timmar.

Om din transittid är mindre än 6 timmar kan du lämna transithallen, men inte flygplatsen.

Ovanstående gäller inte medborgare från Iran (som alltid måste ha ett transitvisum) samt personer från Afghanistan, Libanon, Palestina och Filippinerna. Dessa måste stanna kvar i transithallen under hela väntetiden.

Du kanske tror att det är enkelt att resa till Egypten. Många faller i den fällan och det är inte alls en trevlig upplevelse. I jämförelse med många andra länder är Egypten ett ganska besvärligt land att utforska. Att besöka pyramiderna och titta på Sfinxen tar förmodligen bara en dag. Så vad ska du göra under resten av tiden? Sitta på ett enda ställe och slösa bort hela din semester? Dessutom törs jag anta att det är en hel massa som du inte vet om Egypten och det är det som den här artikeln kommer handla om. En av de första saker du bör veta är att Egypten har en rik historia och att den sträcker sig längre än till Cleopatra. Det finns många intressanta saker att lära sig och saker som du kanske inte vill söka efter på Google. Googla kan du göra hemma. Mitt råd är att leta upp en turistguide. Det finns gott om dem och de är i allmänhet riktigt duktiga på sitt jobb. De har talang för att berätta om en plats historia med passion och engagemang. Du kan jämföra recensioner via nätet och se vem som andra tycker är bäst. Du kommer förstås inte ha guiden med dig under hela resan men en dag eller två är närmast nödvändigt. I alla fall om du vill lära dig mer om Egypten utan att behöva surfa ut på Wikipedia. Innan du reser till Egypten måste du skaffa en reseförsäkring. Du kommer inte behandlas ens för de vanligaste sjukdomarna om du inte har en försäkring och de flesta vanliga försäkringar täcker inte utlandssemestrar. Skulle du dessutom behöva flygas med ambulansflyg kommer notan vara nog för att tömma alla bankkonton och lite till. Skaffa en reseförsäkring så slipper du oroa dig. Den kommer dessutom hjälpa om dina väskor skulle bli stulna eller om flyget ställs in. En av de saker som du absolut inte får missa under ditt besök är maten. Detta kan dock vara lite lurigt eftersom alla matställen inte är de mest hygieniska. Om du har en känslig mage är risken överhängande att du kommer drabbas av turistmage. Även personer som i vanliga fall har plåtmagar löper stor risk att drabbas. Trots detta finns det enkla trick som kan spara dig en hel dag på toaletten eller ett sjukhusbesök och det är att välja restaurang med omtanke. När jag säger med omtanke så menar jag det ställe där lokalbefolkningen äter. Om de ser en lång kö längs med trottoaren, ja då vet du att det är dit du ska gå. Lokalbefolkningen vet var maten smakar bäst och är ofarlig och det är därför du ska följa efter dem. Om du ser en gatuförsäljare eller en restaurang utan kunder så ska du inte rusa dit och vara glad att du inte behöver trängas utan håll dig långt borta. Något annat du måste tänka på är att du alltid förväntas ha med dig ditt eget toalettpapper. Allmänna toaletter har som regel inget papper utan bara en vattenslang för att hjälpa dig att tvätta av dig. Om du kan tänka dig att använda slangen så kör på det men annars är det bättre att ta med sig toalettpapper. Stoppa ner lite i handväskan eller ryggsäcken och sen behöver du inte oroa dig om du måste gå på toaletten medan du är ute och ser dig omkring. Om du är i Kairo, som de flesta turister, så kan det vara bra att veta att du faktiskt kan ta en Uber. Nästan alla använder sig av Ubers nu för tiden och Kairo är med på kartan. Det är ett bra alternativ till stadens Metrosystem. Dessutom är avgifterna riktigt överkomliga vilket gör det till ett utmärkt sätt för att ta sig runt i stan. Det finns gott om platser där du kan köpa souvenirer när du besöker Egypten. Du kan köpa små pyramider eller en miniatyrsfinx och en hel massa annat. Men kom ihåg att egyptierna gärna köpslår om precis allting. De kan köpslå om vattenflaskor i köpcentret och om du inte besitter förmågan att pruta så kommer de att ta överpriser. Så se alltid till att pruta på priserna. Du kan spara pengar, många tycker att det är kul och ingen kommer bli förolämpad. Samtidigt ska du vara vaksam på bedragare. Dessa finns det tyvärr gott om i Egypten. De kan säga precis vad som helst för att lura av dig pengar och det är därför du alltid ska vara försiktig, låt dem inte lura dig. När du packar ska du se till att ha med dig ett par bekväma skor för resan. Du kommer få en hel massa och det är varmt ute. Du kan bära flip-flops ibland men ett par bekväma joggingskor är bäst. När det gäller klädsel bör du vara medveten om att det finns regler som du förväntas följa. Om du, exempelvis, är kvinna och tänker besöka moskéer eller andra religiösa platser så måste du alltid bära kläder som täcker dina knän. Tänker du gå in i en moské måste du dessutom ha en sjal över håret. Du kan inte heller gå in i moskén med skorna på. När det gäller män så får du inte bära linnen eller gymkläder, även om det är varmt. Bikinis och strandklädsel accepteras bara på strandhotellen invid Röda havet. Att resa till Egypten kräver viss efterforskning inför resan men du kommer ganska snabbt att lära dig. Kom ihåg att alltid se till att hålla vätskebalansen eftersom solen och värmen snabbt kan ge värmeslag. Samtidigt ska du inte heller glömma att packa ner extra värmande kläder eftersom det visserligen är varmt under dagarna men kvällar och nätter kan bli kyliga. Och du kommer sakna den där tröjan som du inte packade ner för att du trodde att den skulle ta för stor plats i resväskan.

Ett e-visum är ett officiellt dokument som gör det möjligt för dig att resa in i och inom ett specifikt land. E-visum är ett alternativ till visum som utfärdas vid gränskontrollerna eller de pappersvisum som utfärdas efter ett besök på ambassaden/konsulatet. E-visum länkas elektroniskt till resenärens pass.

Våra tjänster börjar med information. Du kan använda ett av våra uppdaterade visumverktyg för att ta reda på om du behöver ett visum. Allt du behöver göra är att berätta var du kommer från och vart du ska ta vägen. Baserat på denna information kan vi sedan berätta hur mycket visumet kostar, antalet inresor, startdatum och ge dig en möjlighet att sätta igång direkt med att exempelvis ansöka direkt via vår webbplats!

Den bästa platsen att hitta denna information är i vårt visumverktyg. Varje land har sina egna regler och visumavgifter. Om du har bråttom kan du även ansöka online. Informationen finns även i ansökningsformuläret.

Det beror på vilket land som utfärdar ditt visum. Många visum som australiensiskt ETA och turkiskt e-visum kan hanteringen ta 15 minuter med snabbhantering. För andra visum, så som exempelvis det indiska turistvisumet, så har det i allmänhet cirka 24 timmar. Den exakta tiden finns på ansökningsformuläret. Vi garanterar dock att din ansökan hos iVisa kommer att hanteras snabbare än någon annanstans på nätet.

Dokumentet måste skrivas ut på ett blankt och vitt A4-papper. Dubbelsidig eller förminskad utskrift godkänns inte.

Vi hjälper dig med ditt resevisum på enklast och snabbast möjliga sätt. Genom de enkla online formulären och vår högklassiga dygnet runt öppna kundtjänst gör vi hela processen snabb och enkel! Vi använder också de bästa teknikerna när det gäller att skydda dina uppgifter och kreditkort.

iVisa erbjuder två typer av visum: Elektroniska visum (e-visum) och traditionella pappersvisum beroende på din destination. Dessutom erbjuder vi även följande tjänster/dokument som krävs i vissa länder: ETA (elektronisk resegodkännande), turistkort, förregistrering för Visum vid ankomsten, Inbjudningar för turister och ambassadregistreringstjänster.

  1. Välj vilket land som du vill ansöka om visum till
  2. Välj vilken typ av visum du vill ha och läs instruktionerna noga
  3. Välj Ansök nu
  4. Fyll i ansökningsformuläret
  5. Betala med Visa, Mastercard eller annat betalkort.
  6. Invänta godkännande via e-post, ladda sedan ner och skriv ut e-visumet från ditt konto.
  7. Visa upp ditt utskrivna e-visum för tjänstemannen vid gränskontrollen.

Notera att vissa länder hanterar visum utan några avgifter. Den största anledningen till att vi hanterar tusentals visum varje månad är att vi besparar dig mycket tid och frustration. Våra tjänster inkluderar en lättanvänd webbplats och ansökningsformulär. Det är mycket enklare att hantera din ansökan via oss framför allt om du gör det via mobilen eller för större grupper. Vi skickar ut alla visum dagen innan avresan. Detta är särskilt användbart för resenärer som köper visum flera månader i förväg. Vi har även en dygnet runt öppen kundtjänst med medarbetare placerade i USA och som talar engelska. Vi godkänner fler olika valutor och vår webbplats kan översättas till över 20 språk. Vi tror att vår avgift är värd din sparade tid och frustration. Notera dock att alla regeringar har sina egna ”gratis” tjänster.

Om du redan har ansökt på vår webbplats kan du logga in på ditt konto för att se din beställning/ansökan. Ett konto skapas automatiskt efter att vi mottagit din betalning. Klicka på länken i bekräftelsemailet för att skapa ett lösenord eller besöka inloggningssidan för att skapa ett nytt lösenord och logga in på kontot. Notera att i de flesta fall kommer ditt visum att levereras via e-post och kan hämtas från ditt konto efter att du loggat in.

Om ditt visum inte godkänns av myndigheterna ger vi dig alla pengarna tillbaka i enlighet med vår godkännandegaranti. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med våra tjänster vänligen kontakta oss vila livechatt och vi kommer därefter återbetala din hanteringsavgift. Om vi gjort fel på din ansökan kommer vi hantera ditt visum igen utan extra kostnad. Vänligen notera att återbetalningar sker till det kreditkort som användes för betalningen.

Om vi inte redan har hanterat ditt visum kan vi göra ändringar utan några problem. Vi kommer undersöka din information på jakt efter fel. Om ditt visum redan har hanterats, alltså att vi redan skickat din ansökan till relevanta myndigheter, kommer bara vissa av dem att tillåta ändringar. Kontakta oss omedelbart (helt via chatt) om du upptäcker ett fel i din ansökan.

Vissa länder kan kräva bevis på vaccination mot gula febern om du anländer från ett land med risk för gula febern-smitta. Du kan läsa mer om det här: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Det är den resandes eget ansvar att kontrollera dessa uppgifter innan de reser till det valda landet.

För att ladda ner ditt kvitto logga in på ditt konto och ladda ner det därifrån.

Du kan skriva ut ett nytt visum från ditt e-postkonto. Alternativt kan du hämta och skriva ut ditt e-visum via ditt iVisakonto.

Ja. iVisas system kommer inte spara din kreditkortsinformation efter att transaktionen är genomförd.

Alla visum ger resenären rätt att resa till landets gränskontroll. Det slutgiltiga avgörandet ligger hos den tjänsteman som arbetar i gränskontrollen.

Om din visumansökan inte har skickats för hantering så kommer du få en fullständig återbetalning. Men, om din ansökan redan har skickats kan vi inte ge dig några pengar tillbaka.

Leveranstider inkluderas inte i hanteringstiden. Hanteringstid är den tid som åtgår från det att vi mottagit din ansökan och fram till att den är godkänd. De flesta av våra visum (e-visum) skickas via e-post så leveranstid är i dessa fall inte aktuell.

Nej. Vi är inte knutna till några myndigheter. Vi är ett privat företag som specialiserar sig på att hantera visum för personer över hela världen.

Tyvärr kan vi inte göra detta eftersom myndigheterna inte informerar oss om anledningen till besluten.

Om ditt visum inte godkänts så rekommenderar vi att du kontaktar närmsta ambassad/konsulat för mer information om vilka alternativ du kan välja mellan.

Vi godkänner betalningar via Visa, MasterCard, American Express och Paypal.

Alla medborgare från dessa territorium och som ansöker via vår webbplats kommer få sin ansökan hanterad med den nationalitet/medborgarskap som anges i deras pass. Exempelvis kommer en resande från Puerto Rico att få sin ansökan som hanterad som om han vore amerikansk medborgare. Detta gäller inte resande från BOTC (Medborgare i brittiska utländska territorium) enligt British Overseas Territories Act från 2002.