E-visum till Kina

E-visum till Kina
iVisa | Uppdaterat den Mar 03, 2019

E-visum till Kina kan du ansöka om online, via exempelvis iVisa.com. Det är ett snabbt och smidigt sätt att ordna både turistvisum och gruppvisum på.

China

Hur går ansökningsprocessen till?

  1. Fyll i onlineformuläret för turistvisum här eller för gruppvisum här.
  2. Betala med kreditkort eller PayPal.
  3. Skicka ditt pass till ett konsulat vid FedEx.
  4. Få visumet utskrivet.
  5. Få tillbaka ditt pass stämplat via FedEx och få tillträde till Kina.

Vad kostar ett e-visum?

Ett turistvisum där du kan vistas i landet under 60 dagar och kan passera landets gränser flera gånger kostar 1311.95 SEK.

Ett gruppvisum där du kan vistas i landet under 15 dagar och kan passera landets gräns en gång kostar 1218.24 SEK.

Därtill tillkommer tid och kostnader för handläggningen:

  • Standardhantering: 10 arbetsdagar, 459.18 SEK per e-visum
  • Snabbare hantering: 7 arbetsdagar, 281.13 SEK per e-visum
  • Extra snabb hantering: 5 arbetsdagar, 562.27 SEK per e-visum

Om du ansöker om ett e-visum för turistbesök tillkommer kostnader för frakt av passet:

  • FedEx Priority Overnight: $ 69,95 per brev
  • FedEx 2-Day AM: $ 34.95 per brev

Dokument som efterfrågas vid ansökan

Dokument som efterfrågas vid samtliga ansökningar:

  • Körkort
  • Bekräftelse på att du bokat hotell eller motsvarande. Om du kommer övernatta hos en släkting eller vän efterfrågas en kopia av deras ID-kort samt ett brev som visar att du är inbjuden dit och att de kommer stötta dig under din vistelse i landet.
  • Digitalt passfoto
  • En kopia på ditt pass
  • Resebevis, såsom flygbiljetter
  • En adress i USA.

Dokument som efterfrågas vid affärsresor:

  • Ett brev som visar att ett företag som bjudit dit dig, och vilket företag det är. Det behövs även en kopia av deras kinesiska ID, både på framsidan och baksidan.
  • Ett brev från ditt företag som har sin bas i USA.
  • Kopia på sponsorns ID-kort.

Dokument som efterfrågas för minderåriga:

  • Födelsebevis
  • Foto på vårdnadshavarens ID
  • Foto på andra vårdnadshavarens ID

Värt att notera

För att ansöka om ett 10-årigt e-visum via iVisa måste du vara medborgare, eller bosatt i, USA.

För visum som är giltiga 10 år med multipla inresor kan antalet dagar du får vistas i landet fortfarande vara totalt 60 under denna perioden.

Om ditt pass är giltigt kortare tid än 10 år kan du fortsätta använda det – tillsammans med uppvisande av ditt nya pass – så länge det finns stämplar och klistermärken i det som visar att du har ett giltigt visum. Detta förutsätter att all information som står i passen överensstämmer med varandra. Om informationen har ändrats, till exempel att du bytt namn, måste du ansöka om ett nytt visum.

Du kan inte arbeta om du har ett turistvisum, då behöver du ett affärsvisum.

Vid ansökan måste du skicka in ditt pass så att det kan få en stämpel på sig. Passet skickas enbart till adresser i USA, vilket gör att du behöver ha en adress där för att kunna få tillbaka ditt pass.

Du måste ha en adress i USA. Om du inte har detta är det förmodligen enklare för dig att ansöka om visum på en ambassad eller konsulat istället.

Dela denna artikel på
Need Help?